Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία Μικρής Διάρκειας

Αν και ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της υψηλής τεχνολογίας, δεν δείχνουμε να απολαμβάνουμε πλήρως τα επιτεύγματα. Έτσι λοιπόν, όσο αφορά το χαμόγελό μας, πάρα πολλοί ενήλικες έχουμε στραβά δόντια ή μεγάλα αντιαισθητικά κενά.

Μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας δείχνει να είναι η κλασική ορθοδοντική με τα σιδεράκια. Η θεραπεία με αυτά είναι αντιαισθητική, χρονοβόρα, ενοχλητική και δαπανηρή.
Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει να επιδείξει μεθόδους και τεχνικές που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν τα σιδεράκια: η νέα τεχνολογία μας προσφέρει τεχνικές οικονομικές, αόρατες και γρήγορες που μας επιτρέπουν να ισιώσουμε τα δόντια μας και να μπορούμε να χαμογελάμε ελεύθερα, ζώντας την κάθε στιγμή.

Μια απο τις παραπάνω τεχνικές είναι αυτή του Clear Aligner: αποτελείται από διαφανείς νάρθηκες που ταιριάζουν απόλυτα στα δόντια σας όπως ακριβώς ένα γάντι στο χέρι. Η απόλυτη εφαρμογή του Clear Aligner σε συνδυασμό με το ότι είναι διάφανο, καθιστά τη μέθοδο αόρατη.
Ας δούμε όμως τη διαδικασία που ακολουθούμε λίγο πιο αναλυτικά.
Στο πρώτο ραντεβού παίρνουμε αποτυπώματα των δοντιών σας (οι νάρθηκες Clear Aligner κατασκευάζονται αποκλειστικά για τον κάθε ασθενή), κάνουμε μια εξέταση και βγάζουμε φωτογραφίες. Μετά από λίγες μέρες, αφού έχουμε επεξεργαστεί τα δεδομένα σε ειδικό λογισμικό, είμαστε σε θέση να βγάλουμε το σχέδιο θεραπείας: δηλαδή ενημερώνουμε για τη διάρκεια και το κόστος θεραπείας.
Από τη μεριά σας χρειάζεται συμμόρφωση ως προς τις οδηγίες μας (να φοράτε το νάρθηκα 17 ώρες την ημέρα) και πολύ καλή στοματική υγιεινή.

Παρουσιάζοντας το χρονικό ενός περιστατικού με θεραπεία Clear Aligner θα επιχειρήσουμε να σας συστήσουμε σε αυτή την καινοτόμο μέθοδο.

Η ασθενής της φωτογραφίας επισκέφθηκε το ιατρείο μας με ένα χαμόγελο που χαρακτηριζόταν από αντιαισθητικά κενά.

clear aligner

Αφού πήραμε το αποτύπωμα των δοντιών της και συνθέσαμε το σχέδιο θεραπείας, κατασκευάστηκε ο νάρθηκας Clear Aligner αποκλειστικά για εκείνη. Μπήκαμε λοιπόν στο κυρίως μέρος της θεραπείας όπου η ασθενής έπρεπε να φορά το νάρθηκα 17 ώρες την ημέρα. Όπως θα διαπιστώσετε στην παρακάτω φωτογραφία ο νάρθηκας είναι αόρατος! (Στην παρακάτω φωτογραφία η ασθενής φοράει το νάρθηκα)

clear aligner

Μετά από 3 μήνες θεραπείας τα δόντια έχουν έρθει στη σωστή θέση και όπως φαίνεται στη φωτογραφία ήδη μπορούμε να μιλήσουμε για ριζική αλλαγή.

clear aligner

Με μία άμεση τοποθέτηση ρητίνης στα πρόσθια δόντια το νέο χαμόγελο είναι έτοιμο!

clear aligner

Στο τέλος της θεραπείας, όπως και σε κάθε περίπτωση ορθοδοντικής μετακίνησης, χρειάζεται μόνιμη συγκράτηση με ένα retainer (φωτογραφία). Το retainer εφάπτεται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, δεν είναι φαίνεται, δεν εμποδίζει κατά την ομιλία ή τη μάσηση και δεν ενοχλεί.

clear aligner

Μέσα από αυτή την παρουσίαση θέλουμε να σας δείξουμε ότι πλέον υπάρχουν λύσεις για κάθε περίπτωση, λύσεις που δεν θα επισκιάσουν την καθημερινή σας ζωή ούτε θα σας δυσκολέψουν. Λύσεις που είναι οικονομικές, γρήγορες, αόρατες και αποτελεσματικές. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με ένα χαμόγελο που δεν σας ικανοποιεί και σας στερεί αυτοπεποίθηση.

Χαμογελάστε και απολαύστε την κάθε στιγμή!

Μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο clear aligner

Δείτε άλλα περιστατικά με κενά στα δόντια

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

0 comments on “Αόρατη Ορθοδοντική Θεραπεία Μικρής Διάρκειας

Comments are closed.