Μυολειτουργική Θεραπεία

Αφορά την θεραπεία μιας ανισορροπίας στοματοπροσωπικών μυών, λανθασμένο τρόπο κατάποσης μυϊκή δυσλειτουγεία, προβλήματα κροταφογναθικών διαρθρώσεων και παραλειτουργικών έξεων.

Είναι μία δομημένη, εξατομικευμένη θεραπεία για αποκατάσταση της φυσιολογικής στοματικής λειτουργίας. Τα δόντια είναι ένα μέρος ενός πολύπλοκου συστήματος που αποτελείται από τους μύες, τις γνάθους, τις κροταφογναθικές αρθρώσεις.

Στόχος μας είναι η αρμονική λειτουργία ολόκληρου του στοματογναθικού συστήματος.

Θεραπεία με το myobrace:
Το myobrace είναι το μέσο που χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε στα παιδιά (ή τους ενήλικες) την λειτουργία της κατάποσης, την αναπνοή, τη στάση προσώπου – σώματος. Με αυτο το τρόπο εξασφαλίζουμε φυσιολογική οδοντοπροσωπική ανάπτυξη, σωστή αναπνοή, καλή στοματική υγεία, σωστό ύπνο, σταθερότητα του στοματογναθικού συστήματος.

Από την ηλικία των 5 ετών τα παιδιά μπορεί να έχουν σημάδια όπως στραβά δόντια, δόντια που προεξέχουν, μη σωστή ανάπτυξη των 2 γνάθων. Η έρευνα έχει δείξει ότι 3 στα 4 παιδιά έχουν διάφορα τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς ο τρόπος που αντιμερωπίζουμε αυτά τα παιδιά είναι να περιμένουμε μέχρι την ηλικία των 11 ετών και να τους κάνουμε ορθοδοντική με “σιδεράκια”. Από αυτά τα παιδία το 90% μετά την ηλικία των 18 ετών υποτροπιάζει (το αποτέλεσμα της ορθοδοντικής δεν είναι σταθερό).

Αυτό συμβαίνει διότι σε μικρότερη ηλικία δεν αντιμετωπίσαμε τις αληθινές αιτίες των προβλημάτων, που είναι:

  • Λανθασμένη κατάποση
  • αναπνοή απο το στόμα
  • κάποιες κακές συνήθειες
  • η μη σωστή θέση της γλώσσας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε με την βοήθεια της μυολειτουγικής θεραπείας και του myobrace.

Δείτε τα περιστατικά μας στη Μυολειτουργική Θεραπεία

Επικοινωνία

Γρηγορίου Λαμπράκη 6, 16674, Γλυφάδα

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 8947848

Δευτέρα – Τετάρτη 13:00 – 21:00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00
ή να μας στείλετε email στο info@pyrgakis.com

[ninja_form id=1]

[ninja_form id=2]