Ολιστική Προσέγγιση

Η ολιστική ιατρική είναι ένα σύστημα ιατρικής φροντίδας, που λαμβάνει υπόψη του το άτομο ως ολότητα. Μπορούμε να εντοπίσουμε τις απαρχές της στην αρχαία Ελλάδα και στον Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρούσε ότι οι ασθένειες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απευθείας μέσω χορήγησης φαρμάκων, αλλά αρχικά με αλλαγή του συνολικού τρόπου ζωής.

Μάλιστα, η προσέγγισή του περιελάμβανε τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού, που εξέταζε όλες τις πλευρές της ζωής του ασθενή, ακόμα και τις ψυχοσυναισθηματικές. Η προσέγγιση στηρίζεται στην αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που κρύβονται πίσω από το ή τα συμπτώματα και όχι μόνο την αντιμετώπισή τους. Ο ασθενής είναι ένα άτομο με μοναδικές ανάγκες και προσωπικότητα και δεν προσδιορίζεται από την πάθηση ή το σύμπτωμα που εμφανίζει.

Σε μια σπουδαία μέρα σώζουμε ένα χαμόγελο, σε μια συναρπαστική μέρα σώζουμε μια ζωή!

Πιστεύουμε ότι η στοματική υγεία και η γενική υγεία συνδέονται. Βλέπoυμε το ρόλο μας ως φύλακες της υγείας, η οποία συνεχώς χειροτερεύει.  Μπορεί ο προσδόκιμος χρόνος ζωής να αυξάνεται, αλλά όχι και η ποιότητά της. Ο διαβήτης, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, το Αλτσχάιμερ, η πρόωρη γήρανση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τους εχθρούς μας και πολλές φορές μετατρέπουν τη ζωή μας σε κόλαση. Ο DeWitt C. Wilkerson με το περίφημο βιβλίο του «The shift» μας έχει εμπεύσει  ώστε να ακολουθήσουμε το «save your life campaign.

Μέσα στα πλαίσια του Save your life campaign, ο στόχος μας είναι να παρακολουθήσουμε κάθε άνθρωπο που μας ενδιαφέρει, σε 5 τομείς:

1 Στοματική αλλά και Γενικότερη υγεία.
2 Διαταραχές ύπνου και αναπνοής.
3 Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
4 Τάση εμφάνισης διαβήτη.
5 Σωστή Διατροφή

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στη Save your life campaign !

Είναι πολύ εύκολο και απαιτεί λίγο χρόνο. Πρέπει απλά να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις, και εμείς θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά ίσως μάθετε κάτι που σας σώσει τη ζωή.

Η υγεία του στόματος μπορεί να μας πει πολλά για την εικόνα της συνολικής μας υγείας και ένας οδοντίατρος ίσως να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα εντοπίσει τα σημάδια μίας νόσου. Το στόμα μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την συνολική εικόνα του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών μας συνηθειών και του επιπέδου στρες.

Εφαρμόζουμε τις ίδιες αρχές και στους παρακάτω τομείς:

Σύγκλειση

 • Υγεία κροταφογναθικών άρθρωσεων
 • Σωστή λειτουργία του στοματογναθικού σύστηματος
 • Σωστή σχέση γνάθων

Βακτήρια

 • Παθογόνα μικροβια της στοματικής κοιλότητας
 • Προβιοτικά
 • Θεραπεία ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας
 • Ξυλιτόλη

Αναπνοή

 • Υπνική άπνοια
 • Διαταραχές αναπνοής
 • Ρινική και στοματική αναπνοή

Σώμα

 • Χρόνια φλεγμονή
 • Διατροφή
 • ‘Αγχος
 • Τοξίνες
 • Σωματική άσκηση

Οι αρχές της καλής υγείας δεν είναι περίπλοκες!

Στο ιατρείο μας λαμβάνουμε υπόψιν κάποιους σημαντικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν: τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, και τα καθαριστικά χώρου που χρησιμοποιούμε.

Τα καθαριστικά  που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, περιέχουν σημαντικά χημικά τα οποία είναι ιδιαίτερα βλαβερά για την υγεία μας. Έτσι λοιπόν, εμείς κάνουμε χρήση καθαριστικών που δεν περιέχουν χημικά. Είναι τα Evogen.

Ο αέρας είναι το σημαντικότερο στοιχείο για τη ζωτικότητα του οργανισμού.Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) λέει ότι ο αέρας σε σπίτια και άλλα κτίρια μπορεί να είναι πιο σοβαρά μολυσμένος από τον υπαίθριο αέρα. Ετσι λοιπόν χρησιμοποιούμε τη συσκεύη Ecobreeze ώστε να φιλτράρουμε- καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε στο χώρο μας.

Μετά τον αέρα, το καθαρό υγιεινό νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο για τη ζωή και τη ζωτικότητα κάθε οργανισμού. Το 75% των Αμερικανών είναι αφυδατωμένοι. Το 83% των Αμερικανών γνωρίζουν ότι δεν πίνουν αρκετό νερό. Η χρόνια αφυδάτωση και το κακής ποιότητας νερό, είναι σημαντικός παράγοντας που συντελεί στην δημιουργία πολλών ασθενειών.

Το καθαρό, υγιεινό και σε επάρκεια νερό είναι ο συνδετικός κρίκος στην αρχιτεκτονική της δομής του κάθε κυττάρου. Το καθαρό, υγιεινό και σε επάρκεια νερό αποτρέπει την καταστροφή του DNA και καθιστά τον μηχανισμό επανόρθωσης του αποδοτικότερο. Τη καθαρότητα του νερό την εξασφαλίζουμε με τα ειδικά φίλτρα.

Επικοινωνία

Γρηγορίου Λαμπράκη 6, 16674, Γλυφάδα

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 8947848

Δευτέρα – Τετάρτη 13:00 – 21:00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00
ή να μας στείλετε email στο info@pyrgakis.com

[ninja_form id=1]

[ninja_form id=2]