Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο;

Υπάρχει η αντίληψη ότι μια φορά το εξάμηνο ή μια φορά το χρόνο πρέπει να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο. Ποιος λοιπόν πρέπει να επισκέπτεται πιο συχνά τον οδοντίατρο; Γιατί καθε 6 ή 12 μήνες; Τί θεραπεία πρέπει να γίνεται;

Η αλήθεια είναι ότι οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Ας κάνουμε ένα παραλληλισμό και ας ρωτήσουμε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα λάδια στο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με το αυτοκίνητο, την οδήγηση, τη θερμοκρασία και κάποιους άλλους παράγοντες, το συνεργείο μας υποδεικνύει στα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνει η αλλαγή.

Γιατί λοιπόν να μη γίνεται κάτι ανάλογο σε ότι αφορά την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο; Γιατί να μην λάβουμε υπ΄όψιν διάφορους παράγοντες (στοματική υγεινή του ασθενή, θέση δοντιών, διατροφικές συνήθειες,…) και ανάλογα να αποφασίζουμε;

Στο ιατρείο μας λοιπόν μετά από την καταχώρηση κάποιων στοιχείων σας, θα γίνει μια λεπτομερής εξέταση και καταγραφή στους υπολογιστές μας των δοντιών και των ούλων σας, των οδοντιατρικών εργασιών που υπάρχουν στο στόμα σας, όπως και κάποιων εργασιών που πρέπει να γίνουν, (εάν αυτό χρειάζεται), για να αποκατασταθεί η στοματική σας υγεία. Επίσης θα γίνει έλεγχος των μαλακών ιστών στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του στόματος και άλλων παθήσεων. Εάν χρειάζεται, θα γίνει ακτινογραφικός έλεγχος στο ιατρείο, ή θα παραπεμφθείτε σε κάποιο ακτινολογικό εργαστήριο. Ανάλογα με τα ευρήματα συμβουλεύουμε σχετικά με τη συχνότητα επίσκεψης στο ιατρείο για καθαρισμό και έλεγχο.

Έτσι λοιπόν, μπορεί να προτείνουμε κάθε 4, 6 ή 12 μήνες έλεγχο και καθαρισμό, καθώς και ψηφιακές ακτινογραφίες των δοντιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εντοπίσουμε από πολύ νωρίς τη τερηδόνα.

Η πρόληψη στην οδοντιατρική είναι εφικτή. Είναι στο «χέρι μας» να διατηρήσουμε ένα ωραίο και υγιές χαμόγελο.

Πως γίνεται ο έλεγχος στο ιατρείο μας;

  • Χρήση μεγένθυνσης με πολύ δυνατό φωτισμό.
  • Ψηφιακές ακτινογραφίες ώστε να εντοπίσουμε τερηδόνα ή άλλο πρόβλημα που δεν φαίνεται κλινικά
  • Χρήση της συσκεύης proface για να ανιχνεύσουμε τερηδόνα που δεν φαίνεται στην κλασική εξέταση.

Μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας

0 comments on “Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο;

Comments are closed.