Νωδότητα

Η ολική ή και μερική νωδότητα αποτελεί ένα παρα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον ασθενή, αφαιρώντας του την ικανότητα της μάσησης, της σωστής ομιλίας, μειώνοντας τη ποιότητα της ζωής του και την αυτοπεποίθεσή του.


Οι λύσεις σε αυτή τη περίπτωση είναι οι παρακάτω:
Ακίνητη προσθετική
Ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέφυρες) που στηρίζονται σε οδοντικά εμφυτεύματα. Σε αυτή τη περίπτωση ο ασθενής αισθανεται σα να έχει τα δικά του δόντια και οι λειτουργίες του στοματογναθικού συστήματος είναι τέλειες.
Κινητή Προσθετική
• Μερικές οδοντοστοιχίες: Η μερική οδοντοστοιχία χρησιμοποιείται όταν σε μια γνάθο λείπουν αρκετά δόντια και δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τα κενά χρησιμοποιώντας είτε γέφυρες πορσελάνης είτε εμφυτεύματα. Είναι κατασκευή που στηρίζεται στα εναπομείναντα δόντια με διάφορους τρόπους και η οποία αφαιρείται από το στόμα και καθαρίζεται καθημερινά από τον ασθενή.
• Ολικές οδοντοστοιχίες: Η ολική οδοντοστοιχία χρησιμοποιείται όταν σε μια γνάθο λείπουν όλα τα δόντια. Είναι μια κινητή κατασκευή που αντικαθιστά όλα τα δόντια, στηρίζεται στους μαλακούς ιστούς και χρησιμοποιείται όταν δεν μπορεί να γίνει ακίνητη προσθετική αποκατάσταση επάνω σε εμφυτεύματα. Παρόλα αυτά σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να τοποθετηθούν δύο εμφυτεύματα κάτω από την ολική οδοντοστοιχία καθιστώντας την πραγματικά σχεδόν ακίνητη χρησιμοποιώντας συνδέσμους ακριβείας.

Δείτε τα περιστατικά μας ή καλέστε μας ώστε να καταλάβετε όλες τις θεραπευτικές δυνατότητες που υπάρχουν, και να αποκτήσετε ένα όμορφο, ελκυστικό και υγιές χαμογελο.

0 comments on “Νωδότητα

Leave Comment